Tarieven

Tijdens het intakegesprek wordt met u besproken op welke basis u kunt worden bijgestaan, zodat u hier van te voren duidelijkheid over heeft. Er zijn verschillende opties mogelijk. Deze zijn afhankelijk van de aard en omvang van de zaak, alsmede van uw financiële en/of persoonlijke omstandigheden.

Gefinancierde rechtsbijstand (Pro deo)

In veel gevallen kan de behandeling van uw zaak vergoed worden door de overheid door middel van gefinancierde rechtsbijstand. Dit wordt ook wel een toevoeging genoemd. Of u daarvoor in aanmerking komt, hangt af van zowel uw inkomen als de aard van de zaak. Is dat het geval, dan wordt bij u een eigen bijdrage in rekening gebracht. Als u in hechtenis zit, wordt doorgaans geen eigen bijdrage aan u opgelegd.

Meer informatie over de eigen bijdrage kunt u HIER vinden.

Rechtsbijstandsverzekering

Indien u een rechtsbijstandsverzekering heeft, kan uw zaak mogelijk door uw verzekeraar vergoed worden. Bij aanvang van uw zaak zal hierover overleg gevoerd worden met uw verzekeraar, om te bezien of zij tot vergoeding over zullen gaan. In beginsel heeft u recht op vrije advocaatkeuze.

Uurtarief

Bijstand op betalende basis is ook mogelijk. Doorgaans betaalt u dan eerst een voorschot. De declaraties vinden plaats aan de hand van een uurtarief. Bij aanvang van uw zaak zullen uw totale kosten aan de hand van een schatting zo duidelijk mogelijk voor u in kaart gebracht worden.

Vaste prijsafspraak (fixed fee)

Tot slot kan een vaste prijsafspraak met u overeengekomen worden. In dat geval betaalt u bij aanvang van uw zaak één vast bedrag, waar alle werkzaamheden in uw zaak dan onder zullen vallen. Op deze wijze weet u van te voren waar u aan toe bent!

Call to Action

Neem direct contact op met mr. Huigsloot!